jdlogo top

start01 download01 video01 informatie01 inhoud01 sitemap01 contact01

Zoeken - jDownloads
Zoeken - Categorie├źn
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Wanneer je inlogt op je Joomla website, dan worden je gebruikersnaam en wachtwoorden onversleuteld verstuurd over het internet. In theorie kan iemand, die het netwerkverkeer kan bekijken, dus hieruit je gebruikersgegevens achterhalen.

Stel dat je in de zomer lekker op een terras zit, en je gaat via de open WIFI verbinding van dat terras een berichtje plaatsen op je website. Als er dan iemand op hetzelfde terras met een speciaal programmaatje (een netwerk sniffer) het netwerkverkeer in de gaten houdt, dan ziet die persoon ook jouw gebruikersgegevens voorbij komen.

Versleuteling

Je begrijpt, het is dus veiliger om je inlog gegevens te versleutelen. Nog veiliger zou het natuurlijk zijn om nooit via een open WIFI verbinding in te loggen op je website, maar dat terzijde ;-).

Veel websites versleutelen de data die over het netwerk verstuurd wordt met SSL (secure sockets layer). Je herkent dit aan het protocol waarvan zo'n website gebruik maakt. Normaal gesproken gebruikt een website http://, maar bij een versleutelde website zie je https:// in de adresbalk van de browser.

Ook herken je een website die de gegevens versleutelt met SSl aan het slotje in de adresbalk van je browser. Als je bijvoorbeeld gaat internet bankieren, dan gaat dit ook via een versleutelde verbinding.

De Encrypt Configuration extensie

Wat als je geen SSL kunt gebruiken, maar je wilt wel graag je inlog gegevens versleutelen? Je hoster biedt bijvoorbeeld geen SSL aan, of vraagt er een te hoog bedrag voor.

Wat je dan kunt doen, is met de encrypt configuration extensie je inlog gegevens versleutelen.

Deze extensie zet een stukje javascript in je website, waarmee je inlog gegevens al op je PC versleuteld worden. Je opent dus het inlog scherm van je Joomla website, je vult je gegevens in, en op het moment dat je op de knop inloggen klikt, worden je gegevens versleuteld en pas dan over het internet verzonden.

Je gebruikersgegevens zullen dus versleuteld aankomen bij je website, alwaar ze weer ontsleuteld worden en je kunt inloggen.

In de bovenstaande video laat ik je zien wat er gebeurt als je van de Encryp Configuration extensie gebruik maakt.

Je kunt de encrypt configuration extensie hier downloaden.

netspecialist