jdlogo top

start01 download01 video01 informatie01 inhoud01 sitemap01 contact01

Zoeken - jDownloads
Zoeken - Categorie├źn
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Als website eigenaar wil je natuurlijk graag veel bezoekers op je website. Goed gevonden worden in de zoekmachines helpt daarbij. Hoe meer mensen je website kunnen vinden, hoe meer verkeer je naar je website zult krijgen.

Wanneer je website wordt gevonden in Google, dan zou je eens kunnen kijken naar de SERP (search engine result pages), dus hoe wordt je website eigenlijk getoond in Google. Welke titel staat er bij je website en welke beschrijving wordt er getoond?

De meta beschrijving

In de meeste gevallen gebruikt Google de metabeschrijving die je invult op je website als getoonde beschrijving in de zoekresultaten. Deze metabeschrijving is dus de beschrijving bij je website in de zoekresultaten.

Je kunt je voorstellen: hoe beter de beschrijving, hoe meer mensen op jouw link in de Google zoekresultaten zullen klikken. Maak daarvoor de meta beschrijving zo relevant mogelijk voor de betreffende pagina, en als het kan maak je de beschrijving ook nog uitnodigend of wervend.

De lengte van je metabeschrijving

Als je naar Google zoekresultaten kijkt, dan zie je dat veel beschrijvingen worden afgebroken. Google toont maar een beperkt aantal woorden van de metabeschrijvingen. Zorg er dus voor dat je beschrijving niet te lang is.

Het is dus belangrijk om de meest waardevolle of essentiële informatie die je in je metabeschrijving wilt zetten, zoveel mogelijk vooraan te zetten. Hiermee voorkom je dat belangrijke informatie niet getoond wordt.

Een voorbeeld hoe je website in Google getoond zal worden

Normaal gesproken zul je moeten wachten, totdat Google je website heeft geïndexeerd, voordat je kunt zien hoe jouw website pagina's in de zoekresultaten getoond worden.

Gelukkig is er een handige tool waarmee je meteen een aardig beeld krijgt van hoe jouw website getoond zal worden in de zoekresultaat pagina's van Google.

Deze tool is de Google SERP Optimization Tool. De werking van deze tool is behoorlijk vanzelfsprekend, maar voor de liefhebber laat ik e.e.a. nog zien in een video.

netspecialist