jdlogo top

start01 download01 video01 informatie01 inhoud01 sitemap01 contact01

Zoeken - jDownloads
Zoeken - Categorie├źn
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Je kunt in Joomla modules aanmaken, waarin je content plaatst. Wanneer je echter een link in een module plaatst, dan zal de hele pagina vernieuwd worden, wanneer iemand op deze link klikt.

Het is dus lastig om alleen de inhoud van de module te laten wijzigen, zonder dat daarvoor een hele nieuwe pagina geladen moet worden.

Een Wrapper module

Met dit type module is het wel mogelijk om alleen de inhoud van een module te laten wijzigen.

Je kunt dus in een wrapper module een stuk tekst laden met daarin een hyperlink naar een ander stuk tekst, en wanneer op deze link wordt geklikt, wijzigt alleen de inhoud van de module.

Er hoeft dus geen hele pagina geladen te worden.

HTML bestanden

De content die je in zo'n wrapper module plaatst, kan bijvoorbeeld een html document zijn, welke je upload naar je website. En de tekst waar naar gelinked wordt, staat dan in een ander HTML document.

Door in de HTML code voor de hyperlink specifiek te verwijzen naar het Iframe, welke door de wrapper module op je site wordt geplaatst, wordt dus alleen de content van de module gewijzigd.

Nadeel van deze werkwijze

In een content management systeem zoals Joomla, is het natuurlijk de bedoeling dat alle content in de database komt te staan. Door te werken met losse HTML documenten voor in de wrapper module, krijg je dus content die niet in de database staat.

Op zich is dit voor een paar HTML bestanden niet zo erg, maar beter is het om content buiten de database tot een minimum te beperken.

Daarnaast zullen de HTML bestanden niet de styling van het Joomla template meekrijgen. Je moet dus zelf nog voor styling zorgen van de inhoud van de HTML bestanden.

Hoe je met behulp van HTML bestanden en een wrapper module, content in een module kunt laten wijzigen, zie je in de bovenstaande video.

netspecialist