jdlogo top

start01 download01 video01 informatie01 inhoud01 sitemap01 contact01

Zoeken - jDownloads
Zoeken - Categorie├źn
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Wanneer je website erg groot is en veel pagina's bevat, dan kan het lastig zijn voor je bezoekers om snel de juiste informatie te vinden.

Je zou hiervoor wat hulpmiddelen op je site kunnen zetten om je bezoekers het wat gemakkelijker te maken. Zo kun je in Joomla bijvoorbeeld eenvoudig een zoekfunctie instellen.

Een sitemap

Wat ook een heel handig hulpmiddel is, is een sitemap. Dit is een soort inhoudsopgave van je website.

Met behulp van zo'n sitemap wordt het voor je bezoekers een stuk gemakkelijker om de juiste informatie te vinden.

Wat ik al zei, een sitemap is als een soort inhoudsopgave van je website, waarin in één overzicht alle menu items te zien zijn met daaronder de bijbehorende pagina's.

Een sitemap voor zoekmachines

Ook voor de zoekmachines is een sitemap erg handig. Zoekmachines zoals Google kunnen met behulp van een XML sitemap je website veel beter indexeren.

Via zo'n XML sitemap kun je exact aangeven welke URL's er zijn, wat de wijzigings frequentie is van deze URL's, de laatste aanpassingsdatum etc.

Je kunt via de Google webmaster tools je XML sitemap doorgeven aan Google.

Hoger in de zoekmachines?

Nee, daarvoor zorgt een sitemap niet. Wel kan een sitemap er voor zorgen dat er meer pagina's van je website worden geïndexeerd. Hierdoor zijn er meer URL's van je website te vinden in de zoekmachines.

X-map

Dit was tot voor kort een sitemap extensie die door veel Joomla website beheerders werd gebruikt. Met deze extensie kon je zowel een HTML sitemap voor je bezoekers als een XML sitemap voor de zoekmachines maken.

Helaas bestaat de extensie X-map niet meer. Een goed alternatief voor X-map is OSmap. Deze extensie lijkt in het gebruik erg op X-map. Met OSmap kun je ook zowel een HTML- als een XML sitemap aanmaken.

In de bovenstaande video zie je hoe je met behulp van OS-map een sitemap aanmaakt in je Joomla website.

Je kunt OSmap hier downloaden.

netspecialist