jdlogo top

start01 download01 video01 informatie01 inhoud01 sitemap01 contact01

Zoeken - jDownloads
Zoeken - Categorie├źn
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

In Joomla artikelen kun je metagegevens invullen. Echter, dit wordt door heel veel mensen niet gedaan. Vaak worden wel de metatags in de algemene instellingen van Joomla ingevuld, maar de metagegevens in artikelen worden leeg gelaten.

Je Joomla website bestaat uit heel veel kleine websites

Wanneer je een nieuw artikel aanmaakt, dan ziet Google dit artikel als een nieuwe website binnen jouw website. Het artikel heeft een eigen url, kan geïndexeerd worden door Google en kan dus heel goed een zoekresultaat zijn in Google.

Wanneer iemand jouw artikel vindt in Google bij een bepaalde zoekterm, dan zou het ook handig zijn als de beschrijving die in Google wordt getoond, relevant is voor die zoekterm en ook uitnodigt om te klikken.

Het is daarom dus verstandig om in elk artikel dat je aanmaakt in Joomla een relevante en wervende metabeschrijving in te vullen. De metatag beschrijving is namelijk de tekst die getoond wordt in Google als beschrijving voor de zoekopdracht.

Joomla artikelen op ontbrekende metatags checken

Wanneer je heel veel artikelen hebt aangemaakt in je Joomla site, dan kan het best een klus zijn om ze alle te checken op de aanwezigheid van metagegevens. Je kunt ook veel sneller checken voor welke artikelen je wel en voor welke je niet de metatags hebt ingevuld.

Er is hiervoor een hele mooie module, namelijk de missing meta check module. Dit is een module voor de Joomla beheeromgeving, en hij laat je in één oogopslag zien voor welke artikelen de metabeschrijving wel is ingevuld en voor welke niet.

In de bovenstaande video zie je de missing meta check module aan het werk.

netspecialist